Класиране спортен празник „Бързи и сръчни“ за IV клас над 150 деца взеха участие

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 07.03.2017 г.
Класиране спортен празник „Бързи и сръчни“ за IV клас  над 150 деца взеха участие

Община Варна, дирекция „Спорт“ организира детски спортен празник „Бързи и сръчни“. Участие взеха над 150 деца от ІV клас на възраст 9-10 години от 14 училища от град Варна. Състезанието се явява втори кръг от започналата през есента на 2016 г. лига „Бързи и сръчни“.
Класиране:

1 място и шампиони са учениците на ОУ „Ангел Кънчев“

2. сребърни медали за децата на ОУ „Иван Вазов“

3. трето място и бронз за ОУ „Цар Симеон I

 

Децата наградиха г-н Кристиан Димитров – директор на дирекция „Спорт“ при Община Варна и Данчо Илиев – експерт в дирекция „Спорт“, а състезанието беше открито от г-н Иван Иванов експерт ФВС към РУО - Варна.

Следващите прояви от втори кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“ за III, II, I клас ще се проведат съответно на 23, 28 март и 4 април, отново залата на Първа ЕГ.

През месеците април и май е заложен и финалният трети кръг, в които ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а за всички състезатели ще участват в теглене на томбола с много предметни награди.

 

Инициативата спортен празник „Бързи и сръчни“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателни и социални умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин, като са предвидени много награди за участниците и победителите.

         Организацията на проявата се осъществява от Дирекция „Спорт“ при Община Варна с подкрепата на РУО – Варна.

Представителните отбори на училищата, които се включват в състезанието, се състоят от 5 момчета и 5 момичета от ІV клас, които трябва да преминат по най-бързия начин по състезателно трасе включващо: спринт, слалом, провиране, прескок, шут с топка във врата и обратно.

         
Споделете вашето мнение
Дирекция спортВръзки

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close